ROERGALMCONCERT / PAASCONCERT

Op Paasmaandag 22 april 2019 houdt harmonie St. Cecilia Koningsbosch het jaarlijkse Paasconcert vanaf 10.30 uur in Oos Heem te Koningsbosch. 
In verband met de uitwisseling tussen de verenigingen verenigt in de Roergalm waartoe harmonie 
St. Cecilia uit Koningsbosch behoort en onder andere fanfare St. Judocus uit St. Joost zullen beide verenigingen gezamenlijk een concert verzorgen. 

Fanfare St. Judocus uit St. Joostis opgericht op 1 februari 1952. De vereniging staat midden in de 
St. Jooster gemeenschap. Veel aandacht wordt besteed aan de grote groep jeugdleden van de fanfare. Aan het begin van het seizoen stroomden maar liefst 10 leden van de jeugdfanfare door naar het grote orkest.
Fanfare St. Judocus staat sinds 1 oktober 2018 onder leiding van Harrie Broun. Harrie is geboren en getogen in Slenaken en studeerde trompet klassiek en hafabra directie aan het Hilversums Conservatorium. Behalve fanfare St. Judocus dirigeert Harrie Broun harmonie St. Petrus uit Gulpen.
Tijdens het Roergalmconcert zal fanfare St. Judocus de volgende werken ten gehore brengen:
Fanfare and Flourishes, Rikudim, Ferdievedaasje, Ligth-walk en Margam Abbey.

Harmonie St. Cecilia uit Koningsboschis opgericht in 1921. Harmonie St. Cecilia probeert constant aparte concerten te verzorgen. Recent zijn er concerten geweest met Frans Pollux en Band,  Mannenkoor Eendracht uit Swartbroek en Mes Amis tijdens het afgelopen Sylvesterconcert en met Kartoesj, Alegria en Sef Laugs tijdens het recent gehouden vasteloaveskonzaer. Op 22 juni staat een concert op het programma dat staat in het teken van het 50 jarig jubileum van Pinkpop. 
Sinds het Paasconcert 2018 staat harmonie St. Cecilia onder leiding van Tim Verstegen, afkomstig uit Tegelen en woonachtig in Duitsland. Tim is afgestudeerd aan het Conservatorium in Maastricht.  Behalve in Koningsbosch is Tim actief als dirigent in Ospel en Mierlo-Hout en remplaceert hij regelmatig als slagwerker bij diverse beroepsorkesten zoals het orkest van de Koninklijke Landmacht en het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Tijdens het Roergalmconcert zal harmonie St. Cecilia de volgende werken ten gehore brengen:
175 Joer Militärmusek, Concert Prelude, Canterburry Choral, Little Concert Suite en als voorproefje voor het Pinkpopconcert Mother Earth.

We hopen jullie te mogen begroeten op het Paasconcert / Roergalmconcert.

De vlaai en paaseieren staan klaar.