Onderling Solistenconcours

Afgelopen zaterdag 14 april 2018 heeft in Karken, Duitsland het eerste gezamenlijke solistenconcours plaats gevonden van harmonie St. Cecilia Koningsbosch en Instrumentalverein Karken. Dit op initiatief van de voormalige dirigent van beide verenigingen, wijlen Mark Partouns,  gezamenlijk georganiseerde solistenconcours zal vanaf 2019 onder de naam Mark Partouns Solistenconcours voortgezet worden.
Onder deskundige jury van Fer Koolen namen afgevaardigden van harmonie St. Cecilia Koningsbosch en Instrumentalverein Karken deel in vier verschillende divisies.

Namens harmonie St. Cecilia namen in de derde divisie deel Joli Moors op saxofoon, Juut van Eyken begeleidt door Anouk Cuijpers op klarinet en Daan Slakhorst op slagwerk. De winnaar in de derde divisie is Dana Heinrichs uit Karken op alt saxofoon. In de tweede divisie wist Milan van den Bosch  op klarinet met “Clarinet Rock” een derde plaats in de wacht te slepen en behaalde Max Slakhorst op slagwerk met “Petit Mallet” de tweede plaats. De winnaar in de tweede divisie is Colleen Müller uit Karken op dwarsfluit.
In de eerste divisie behaalde Loes Fijen op dwarsfluit met Valse gracieuse de derde plaats en wist Michat Ketner met het Klarinettenkonzert Teil 1 van C. Stamitz de eerste plek voor zich op te eisen.
Bij de ensembles nam de slagwerkgroep van Harmonie St. Cecilia, bestaande uit Sanja Janssen, Trenette Vincken, Natalia Peerlings, Max Slakhorst en Philip Kamps deel. Verder nam een gelegenheids-brass-ensemble deel bestaande uit Philip Kamps, Frits Moors, Marc Verstegen, Marcel Hartjes en Frank Cuijpers. De winnaar bij de ensembles werd een dwarsfluittrio uit Karken waar Andreas Jütten deel van uit maakte. De derde plaats bij de ensembles behaalde de slagwerkgroep Karken onder leiding van Philip Kamps.

De wisseltrofee ging naar dag-winnaar Michat Ketner van harmonie St. Cecilia Koningsbosch. Het lukte Michat om de wisselbeker voor de tweede keer in de wacht te slepen.
Harmonie St. Cecilia bedankt iedereen die op welke manier dan ook heeft bij gedragen aan het welslagen van het eerste gezamenlijke solistenconcours. Het concours zal het volgend jaar in Koningsbosch gehouden worden.