NIEUWE DIRIGENT: TIM VERSTEGEN

Tijdens het Paasconcert  vond een bijzondere wisseling van de wacht plaats. Sinds het overlijden van dirigent Mark Partouns, vorig jaar september, stond onze harmonie onder leiding van interim dirigent Paul Koolen. Bij het aantreden als interim dirigent was dan ook al bekend dat hij deze taak voor een beperkte periode op zich zou nemen. Tweede Paasdag was dan ook het moment aangebroken om kort terug te blikken op de afgelopen periode om vervolgens vooruit te kijken naar de toekomst.

Allereerst werd dirigent Mark Partouns postuum benoemd tot Eredirigent vanwege zijn bijzondere verdiensten voor Harmonie St. Cecilia. Naast een oorkonde werd voor deze bijzondere gelegenheid een kunstwerk van Anna-Katharina Spelten overhandigd aan Miriam Partouns-Geene door beschermheer Wiet Monsieur en Erevoorzitters Bert Hendricks en Frits Janssen.

Vervolgens werd dirigent Paul Koolen in het zonnetje gezet om hem te bedanken voor het leiden van de harmonie door deze afgelopen moeilijke periode. Ondanks deze moeilijke periode kan de harmonie terugkijken om een aantal succesvolle uitvoeringen met dirigent Koolen.

Daarna maakte het publiek kennis met de 27-jarige Tim Verstegen, de nieuwe dirigent van onze harmonie. Tim is geboren en getogen in Tegelen. In juni 2014 haalde hij zijn masterdiploma slagwerk aan het Conservatorium Maastricht. In de jaren 2010 tot en met 2014 heeft hij succesvol HaFa directie gestudeerd. Op dit moment volgt hij HaFa directie bij Theo Wolters. Behalve nu in Koningsbosch is Tim ook dirigent in Ospel en Mierlo-Hout. Naast directie remplaceert Tim regelmatig als slagwerker bij diverse beroepsorkesten zoals onder andere het orkest van de Koninklijke Landmacht en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Onder het toeluisterend oor van het publiek nam Tim Verstegen symbolisch de baton over van Paul Koolen en dirigeerde vervolgens zijn eerste werk voor Harmonie St. Cecilia Koningsbosch.