Finale Jonge Solisten

Vandaag heeft Cailean Paas deelgenomen aan de finale van het Jonge Solisten concours, georganiseerd door de LBM in cultureel centrum Don Bosco in Heel. De solisten werden gejureerd door Jos van de Braak en Fried Dobbelstein. Cailean speelt dwarsfluit bij onze vereniging in de Jeugdspeelgroep en sinds enkele weken in het Harmonieorkest.

Vandaag heeft hij La Cinquantaine van W. Gabriel-Marie in een arrangement van W. Edwards uitgevoerd. Dit deed hij zo goed dat de jury dit wist te waarderen met 88 punten en een 1e prijs in de vijfde divisie. Doordat Cailean het hoogste puntenaantal behaalde in deze divisie is hij tevens divisiewinnaar geworden.

De winnaar per divisie wordt uitgenodigd voor de TV-serie LEF! op L1TV. LEF!, een productie van L1, wordt in het najaar opgenomen. Presentator/bariton Sef Thissen praat met de jongeren én met doorgewinterde artiesten over hun passie voor muziek. De LBM wil de wereld buiten de blaasmuziek meer laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van talentontwikkeling, wat de jeugd in zijn mars heeft en hoe leuk het is om muziek te maken.

Wij feliciteren Cailean met het behalen van dit geweldige resultaat!