Jeugdkamp 2015

Op 3 en 4 oktober 2015 vond het eerste jeugdkamp plaats van onze harmonie. Na een paar verschuivingen in verband met activiteiten van ander verenigingen waar onze jeugd ook lid van is, werd tenslotte het weekend van 3 en 4 oktober. Omdat er dat weekend ook het Internationaal Jugendtreffen in Karken plaats vond, hebben we gekozen voor de Jugendzeltplatz in Birgelen.

Bekijk hier de foto’s van het weekend!

De organisatie lag in handen van Sabrina Jutten, Marc Verstegen, Michat Ketner en Peter Klijn. In totaal waren er 11 deelnemers;

Loes Fijen, Sanja Janssen, Milan van de Bosch, Lieke Wolters, Max Slakhorst, Kate Douven, Loeka de Jong, Milan Laumen, Cailean Paas, Lars Wolters en onze benjamin Tim Heijmans.

Op zaterdagmorgen 3 oktober rond 10 uur verzamelde iedereen zich bij Oos Heem. De jeugd werd ingedeeld in 2 groepen en omdat we fietsend naar Birgelen zouden gaan waren er per groep 3 begeleiders bij.

Groep 1 bestond uit Loes, Lieke, Sanja, Loeka, Lars en Milan (Laumen) en werden begeleid door Natalia van de Bosch, Edith Wolters en Sacha Klijn. De meiden wilden bij elkaar blijven en dat hebben de moeders geweten. Snel, snel, snel de opdrachten afwerken en als het enigszins kon zonder verder oponthoud naar de volgende stop, om maar zo snel mogelijk op de kamplocatie te zijn. Och arm die moeders toch. De route was slechts 23 kilometer en onderweg waren er een vijftal punten ingebouwd om wat spelletjes te doen. Daar kwam de scouting ervaring van Sabrina goed van pas. Met een paar simpele hulpmiddeltjes kon er de nodige variatie aangebracht worden. Maar alle voorbereiding ten spijt toch nog een onverwachte tegenvaller. Het was de Tag der Deutsche Einheit, en dus jammer voor onze eenheid, maar geen cafe of kroeg open. En dus bleef de beloofde koffie met gebak uit. Maar de sfeer was er niet minder om. De weergoden waren ons welgezind en de Jugendzeltplatz viel in de smaak. Een groot terrein voor 60 man nu helemaal voor ons alleen. Een voetbalveldje erbij, een ping pong tafel en genoeg ruimte voor de spelletjes.

Naast een kort spel na aankomst was er tijd om de spullen uit te pakken, de bedden klaar te zetten en even bij te praten. Rond een uur of zes was er een flinke pan macaroni bereid door Marc en Sabrina. Ondanks alle opmerkingen van “ ik lust geen macaroni” tot “ waarom zoveel groenten erin?” ging het er goed in. Sommigen hadden extra aansporing nodig 😉 maar uiteindelijk waren de borden leeg en de magen gevuld.

In de tussentijd waren Frank en Milou Cuijpers gearriveerd voor de repetitie. En dat ging gedisciplineerd ondanks de drang van de jeugd om het bos weer in te gaan. Na de repetitie was er ruimte voor het eerste avondspel Levend Stratego. Het was al aardig donker en het flitsen van de vele zaklantaarns gaf een bijzondere sfeer.

Na het stratego was er een moment van rust (???) ingebouwd. Met z’n allen bij de vuurhaard marschmallows eten. Als afsluiting nog het smokkelaarspel. En dan is

iedereen moe. Nog een glaasje limonade, een koekje, pyama aan, tanden poetsen, naar bedje toe en slapen. . Ondertussen waren Frank Heijmans en Ernest Slakhorst gearriveerd om als nachtwacht op te treden. Maar dat zou wel een makkie worden. De jeugd was moe.

Ja ja dat had je gedacht. Kwebbelen, de organisatie beetnemen, nog meer kwebbelen, het wordt een uur, drie uur, zes uur De organisatie werd moe, maar niet de jeugd . Maar uiteindelijk na zessen werd het stil. Maar ja, de ochtend meldt zich onverbiddelijk aan. Dus, jammer dan, maar om 8 uur ging de leiding uitgerust met pannen en deksels aan de wake-up call beginnen. Dan aan het ontbijt met een lekker ei erbij. Om half elf kwam de bus aan met leden van de harmonie en ouders, broers en zussen. Terwijl de jeugdgroep ging repeteren voor het concert gingen de overigen een wandeling maken die door Michat en Peter was uitgezet.

Al met al kunnen wij terug kijken op een geslaagd eerste jeugdkamp. Mede dankzij de ondersteuning van diverse ouders bij de fietstocht, de avondspelen, de repetities, de nachtwacht, de lunch en het schoonmaken. Allemaal dank daarvoor en hopelijk volgend jaar weer.

Sabrina, Marc, Michat en Peter.