Zaterdag 9 juli

Programma vanaf 14:00 uur

14:00 uur – start programma

Samen met Zaate Hermenie “Mörge geit ’t baeter” openen we het Wiesnfest! Deze club is in 2016 opgericht met voornamelijk muzikanten afkomstig van Harmonie L’Union uit Born. Twee jaar later werden ze meteen “Limburgs Kampioen Zaate Hermeniekes” met een fantastische mix van Schlager-, Oktoberfest- en Carnavalsmuziek. Deze mix misstaat zeker niet op ons festival!

15:30 uur – Freunde Echo

Freunde Echo is gespecialiseerd in met name de Moravische muziek aangevuld met Böhmische muziek en natuurlijk ook bekende schlagers. Verschillende Workshops in de laatste jaren met o.a. Jan Slabak, Bohumir Kamenik en Vlado Kumpan dragen er aan bij dat de kapel zo veel mogelijk de nadruk op het authentieke Tsjechische reportoire legt.

18:00 uur – Volle Pulle

Volle Pulle is een -nog niet zo lang geleden opgerichte- formatie die haar voorliefde toont voor de Steirische en volksstümliche muziek! 

Ze treden op in heel Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk! Met het instrumentale liedje ”Liebesgefühle” heeft de formatie Volle Pulle vele harten weten te veroveren en staan ze al een hele tijd in de verzoekparade van TV Oranje. Ook is Vollle Pulle winnaar van de “Oktoberfeststar”, georganiseerd door Nederlands grootste Oktoberfest in Sittard, waar ze in het voorprogramma van Andreas Gabbalier hebben gespeeld. Het repertoire van Volle Pulle bestaat uit de typische, snellere Duitse en Oostenrijkse Volksmusik van bekende artiesten als Zillertaler Schürzenjäger, Marc Pircher, Die Grubenthaler, etc. Deze muziek staat bekend om het opzwepende tempo waarmee de échte Oktoberfest sfeer mee wordt gecreëerd!

21:15 uur Wahnsinn

Wahnsinn is de afsluiter van de zaterdag!

De naam is allesomvattend en niet te vermijden. Wahnsinn staat al meer dan 10 jaar bekend om zijn muzikale live-shows, gebracht door 8 rasmuzikanten, welke als een orkaan over het publiek denderen (letterlijk). En met live-show bedoelen we ook écht live: geen bas uit keyboards, geen tuba uit accordeons, geen electrodrums, nee helemaal niks van dat alles, dat is pas liefde voor muziek! Iedere sound die je hoort komt uit het instrument dat daarvoor gemaakt is! 

Het repertoire kenmerkt zich als Volkstümlich, Schlager, Alpenparade, Ober-bayerisch, Glansparade, Hüttenfest, Polka en Steirisch; van Apres-ski tot Feestmuziek, van Polka tot Golden Oldie, alle remmen gaan los! 

Een strakke blazerssectie (die erotische Kapelle), überdikke drum ’n bass sounds, pompende tuba solo’s, vette gitaren en stralende accordeon-licks, overgoten met een heerlijke süße soße von 4 Wiener Sängerstimmen! Uiteraard zal de kenmerkende witte vleugel niet ontbreken tijdens een party met Wahnsinn. 

Wahnsinn: een van de weinige volledige live bands welke het apres-ski-oktoberfest-oberkrain-mallorca-ballerman-bier-/tentfeest repertoire echt serieus neemt en aangevuld met enkele Hollandse kneiters en pop-songs al menig feest heeft gemaakt tot een sensatie dat zijn weerga niet kent. 

Auf geht’s los! O’zapft ist! Bis Wahnsinn! 

Zondag 10 juli

Programma vanaf 10:00 uur

vanaf 10:00 uur Frühshoppen

Wat is een Wiesnfest zonder Früshoppen op zondagochtend? Zoals Henk vroeger tegen zijn eerste glas bier op zondagochtend zei: “junge, zeuk dich ein good plaetske oet in miene maag, want ’t weurdt drök vandaag!”

vanaf 10:00 uur DJ TONträger

Ton Meisen, alias DJ TONträger Tony Überhirsch, ontbreekt op geen enkel Fest in onze regio. Of het nu de Janse Bagge Band, WW Band of Skartacus is, Groove Garden, Kanon op ’t Balkon of Oktoberfest Sittard is, Ton is van de partij met muziek. Voor ons Bloas ’n Wiesnfest duikt Ton in de huid van DJ Tonträger en draait de beste blaasmuziek en schlagers vanaf orginal Vinyl.

Nachricht von Ton:

Der Überhirsch Dj ‘TONTräger Tony’ in Köningsbusch auf den Wiesn. 🍻
(Nur Schöne Schallplatten)
Wenn DJ Tonträger Tony ans Mischpult tritt und augenblicklich knisternde Schallplatten auflegt, ist der Hüttengaudi loss. Bestens vorbereitet lässt sich DJ Tonträger Tony auf sein Publikum ein, reißt Jung und Alt mit. Das hat er nicht nur bewiesen in die Langebergerhütte mit Après Ski Party, aber sicher auch auf das ersten grosse Alm Rund Trieb-fest in den Limburger Bergen, am Plattenteller oder als geistreicher Moderator. Und nicht um sonst, war er das Überhirsch der Alm Rund Trieb!!!

10:00 uur – Musikverein St. Gregorius Saeffelen

Onze muziekvrienden van net over de grens bijten het spits af op het open podium. Met een speciaal op het Bloas ’n Wiesnfest afgestemde bezetting zullen ze typische “unterhaltungsmusik” ten gehore brengen.

Der Musikverein is een jaartje ouder dan der harmonie uit Koningsbosch en het is daarom niet verwonderlijk dat veel vriendschapsbanden de beiden dorpen al meer dan 100 jaar met elkaar verbinden.

11:00 uur – Einfach Böhmisch

Einfach Böhmisch is een kleine kapel die pas kort geleden is ontstaan. De 7 enthousiaste muzikanten nemen u mee in de wereld van de Böhmische Blaasmuziek ! Alle muzikanten spelen nog in andere orkesten maar wilden ook graag in een kleine bezetting spelen. Einfach Böhmisch speelt werken van o.a. Viera Blech, Insbrucker Böhmische, Bertold Schick e.a.

Doelstelling van Einfach Böhmisch is, om niet alleen de oude en bekende Böhmische blaasmuziek, maar vooral ook de nieuwe, hedendaagse blaasmuziek van dit genre te laten horen.

12:30 uur – Grenslandkapel

De Grenslandkapel, opgericht begin jaren 60 van de vorige eeuw, is nog steeds een begrip in Koningsbosch, maar ook ver daarbuiten. Met optredens tot in Oostenrijk aan toe stond deze kapel garant voor een complete avond top-entertainment. De kapel is met name bekend vanwege haar Böhmische en Egerländer repertoire. Ook treden ze op in een kleine Oberkrayner bezetting met accordeon en slaggitaar.

Speciaal voor het eeuwfeest van Harmonie St. Cecilia wordt tijdens het Bloas ’n Wiesnfest een reünie-optreden gegeven na bijna 30 jaar rustende te zijn geweest!

14:10 – Blech Mich

Als afsluiter van de eerste editie van het Bloas ’n Wiesnfest staat een optreden van Blech Mich op het programma. Deze top-kapel uit Zuid-Limburg staat garant voor hoogstaande blaasmuziek.

De liefde voor “Böhmische Blasmusik” was de aanleiding om samen een orkest te vormen. Blech Mich…? maakt echter ook verrassende uitstapjes naar andere muziekrichtingen, meestal met eigen arrangementen. De naam Blech Mich…? verraadt dat het orkest uit koperblazers bestaat. Ook is een slagwerker er bij.

Samen met Blech Mich zal rond 15:45 uur als afsluiting het “Gesammtspielwerk” ten gehore worden gebracht.